top of page
Keresés
  • Helvetia Consulting Kft.

Miért is jó, ha van a cégnél egy bérszámfejtő?

Amikor valaki úgy érzi, eljött az idő a vállalkozása életében annak, hogy bérszámfejtő segítségét vegye igénybe, bizony nem áll könnyű döntés előtt. Hiszen a cég pénzügyeit valaki másra bízni, bizony hatalmas felelősség. Éppen ezért érdemes pontosan tisztában lenni azzal, mi is a bérszámfejtő feladata és miért annyira fontos az ő jelenléte kis-és nagyvállalkozások életében egyaránt.


Mi a bérszámfejtő feladata?


A bérszámfejtő esetében az egyik fő vonalat a munkakör kapcsán maga az elnevezés adja, ugyanis a bérek kiszámítása és eljuttatása az illetékesekhez is ide sorolható. azonban ennél jóval árnyaltabb a kép. Hiszen a bérszámfejtés egy kifejezetten összetett feladatkör. Ő az, aki kalkulációkat végez, ő számol a járulékokkal, de emellett lényeges az is, hogy az aktuális információkkal kapcsolatban mindig naprakész legyen a tudása, hiszen a szabályok bizony gyakran változnak, ezek ismeretéhez pedig szükség van arra, hogy megfelelően elvégezhesse a feladatait egy ilyen szakember.


Érdemes saját bérszámfejtő munkatársat alkalmazni?


Nem kevés kisebb és nagyobb vállalkozás számára okoz fejtörést az, hogy miként oldják meg a bérszámfejtés kérdését. Hiszen a tulajdonos vagy cégvezető részéről rendszerint már nem marad kapacitás erre a feladatkörre, emellett pedig jellemzően a megfelelő szakértelemmel sem rendelkeznek e téren. Remek opció lehet ilyenkor egy teljes állású alkalmazott felvétele, akire bátran rábízhatja ezt a feladatot, ugyanakkor ez számos plusz kiadással jár. Hiszen egy ilyen szakembernek bére van, amihez járulék tartozik, sőt, szükség lesz egy saját könyvelő programra is, nem beszélve a szabadságolások megoldásáról. Éppen ezek miatt lehet nagyon jó megoldás, ha egy erre szakosodott céget bíz meg a feladattal, hiszen így egy előre leegyeztetett, fix összegért cserébe maradéktalanul el lesz látva az ezzel kapcsolatos összes feladat, így mindig nyugodt lehet még akkor is, ha esetleg ellenőrzésre kerül sor.


Nem mindegy, kinek szervezi ki a feladatot!


Ha a fentiek közül az utóbbi megoldás mellett teszi le a voksát, mindenképpen érdemes olyan céget megbízni a feladattal, ahol a szakértő gárda már hosszú évek óta dolgozik a szakmában és számos referenciával rendelkeznek e téren. A Helvetia Consulting Kft. munkatársai tisztában vannak azzal, hogy egyáltalán nem mindegy az, kire bízza a vállalkozása bizalmas adatait és az ilyen precizitást igénylő feladatokat. Itt nem csupán szem előtt tartjuk, de kiemelt figyelmet is fordítunk az adatok védelmére. Emellett a majdnem húsz évnyi szakmai tapasztalatunknak hála, a kisujjunkban az ezzel kapcsolatos összes feladat és tennivaló. Vagyis ha minket választ, biztos lehet abban, hogy Önnek tulajdonosként vagy cégvezetőként kizárólag a vállalkozás fejlesztésére kell koncentrálnia és nyugodtan foglalkozhat a legfontosabb ügyekkel.

15 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page