top of page
Keresés
  • Helvetia Consulting Kft.

Bérszámfejtés Győr városában

Sokan nem is tudják, mi mindent takar a bérszámfejtő elnevezés, hiszen e munkakör számos izgalmas feladatot rejt magában. Amellett ugyanis, hogy a munkabérekkel és a kifizetésekkel foglalkozik, számos más dolog is ide sorolandó. A bérszámfejtés Győr városában is az összetett feladatkörök közé tartozik.


Mit jelent a bérszámfejtés?


Amellett, hogy a bérszámfejtő a munkabérekkel és kifizetésekkel kapcsolatos feladatokat lát el, számos egyéb is a feladatai közé tartozik. Ő felel ugyanis többek között például a tagi jövedelmekért, megbízási díjakért, munkabérek számfejtéséért, de hozzá tartoznak a letiltások, a levonások és az adókkal, járulékokkal kapcsolatos teendők is. Továbbá nem maradhat ki a sorból a betegszabadságokkal, táppénzekkel, jutalmakkal, prémiumokkal kapcsolatos feladatkör sem. Ő foglalkozik ezeken felül a munkáltatót vagy kifizetőt terhelő fizetési kötelezettségekkel, legyen az például szociális hozzájárulási adó vagy éppen szakképzési hozzájárulás, ahol figyelembe kell vennie a különböző kedvezményeket is.

A bérszámfejtés fedi továbbá a fizetési jegyzékek, aláíró listák, utalási jegyzékek készítését is, összesítők összeállítását, a béreket érintő adók, járulékok és egyéb fizetési kötelezettségek tekintetében, továbbá bevallások készítését az adóhatóság felé.

Ezzel pedig még nincs vége a sornak, hiszen az egészségbiztosítási ellátásokra vonatkozó igénylések elkészítése, a munkáltatói igazolások kiadása, a foglalkoztatottak ki- és beléptetése, a kilépő dolgozók elszámolását és bizonylataik elkészítése, valamint a folyamatos tájékoztatás a bérszámfejtést érintő jogszabály változásokról mind az ő feladatait gyarapítják.


A könyvelés és a bérszámfejtés nem ugyanaz!


Gyakori tévhit, hogy sokan keverik a bérszámfejtés és könyvelés feladatait, egyként tekintenek rájuk. Pedig ez két teljesen különálló szakterület. A legjobb példa erre, hogy ha a vállalkozást érintő könyveléssel, adózással, számlákkal, bizonylatokkal kapcsolatban szeretnénk ügyeket intézni, akkor a könyvelőt kell felkeresni, azonban ha a munkavállalókat érintő feladatokról van szó, akkor bérszámfejtőre van szükség.


Bérszámfejtés Győr környékén, hozzáértő szakemberrel


Nem véletlen, hogy sok helyen hangsúlyozzák, mennyire fontos egy megbízható bérszámfejtőt találni a cégeknek. Ugyanis számos hátránya származhat egy vállalkozásnak abból, ha nincsenek megfelelően elvégezve az ezzel kapcsolatos feladatok. Vagyis a bérszámfejtés Győr környékén is elengedhetetlen. Hiszen a nem naprakész törvényi előírásoknak megfelelő elszámolás, egy esetleges szabálytalanság, a munkabérek, juttatások, egyéb díjak nem megfelelő, nem pontos vagy nem időben történő kifizetése, a szabadságok nem megfelelő elszámolása, a munkavállalói járulék, adó, illetve foglalkoztatói közterhek nem megfelelő, nem pontos vagy nem időben történő megállapítása mind hatalmas terhet róhatnak az adott cégre. Éppen ezért ha amire szüksége van az a bérszámfejtés Győr vonzáskörzetében, most a legjobb helyen jár, hiszen sok éves tapasztalattal, egy csapatként állunk az ügyfelek rendelkezésére. Hiszen ha egy vállalkozás vezetőjének nem kell aggódnia az ezzel kapcsolatos feladatok miatt, az mindig aranyat ér.


8 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page