top of page
Keresés
Helvetia Consulting Kft.

Bérszámfejtés Győr városában

Sokan nem is tudják, mi mindent takar a bérszámfejtő elnevezés, hiszen e munkakör számos izgalmas feladatot rejt magában. Amellett ugyanis, hogy a munkabérekkel és a kifizetésekkel foglalkozik, számos más dolog is ide sorolandó. A bérszámfejtés Győr városában is az összetett feladatkörök közé tartozik.


Mit jelent a bérszámfejtés?


Amellett, hogy a bérszámfejtő a munkabérekkel és kifizetésekkel kapcsolatos feladatokat lát el, számos egyéb is a feladatai közé tartozik. Ő felel ugyanis többek között például a tagi jövedelmekért, megbízási díjakért, munkabérek számfejtéséért, de hozzá tartoznak a letiltások, a levonások és az adókkal, járulékokkal kapcsolatos teendők is. Továbbá nem maradhat ki a sorból a betegszabadságokkal, táppénzekkel, jutalmakkal, prémiumokkal kapcsolatos feladatkör sem. Ő foglalkozik ezeken felül a munkáltatót vagy kifizetőt terhelő fizetési kötelezettségekkel, legyen az például szociális hozzájárulási adó vagy éppen szakképzési hozzájárulás, ahol figyelembe kell vennie a különböző kedvezményeket is.

A bérszámfejtés fedi továbbá a fizetési jegyzékek, aláíró listák, utalási jegyzékek készítését is, összesítők összeállítását, a béreket érintő adók, járulékok és egyéb fizetési kötelezettségek tekintetében, továbbá bevallások készítését az adóhatóság felé.

Ezzel pedig még nincs vége a sornak, hiszen az egészségbiztosítási ellátásokra vonatkozó igénylések elkészítése, a munkáltatói igazolások kiadása, a foglalkoztatottak ki- és beléptetése, a kilépő dolgozók elszámolását és bizonylataik elkészítése, valamint a folyamatos tájékoztatás a bérszámfejtést érintő jogszabály változásokról mind az ő feladatait gyarapítják.


A könyvelés és a bérszámfejtés nem ugyanaz!


Gyakori tévhit, hogy sokan keverik a bérszámfejtés és könyvelés feladatait, egyként tekintenek rájuk. Pedig ez két teljesen különálló szakterület. A legjobb példa erre, hogy ha a vállalkozást érintő könyveléssel, adózással, számlákkal, bizonylatokkal kapcsolatban szeretnénk ügyeket intézni, akkor a könyvelőt kell felkeresni, azonban ha a munkavállalókat érintő feladatokról van szó, akkor bérszámfejtőre van szükség.


Bérszámfejtés Győr környékén, hozzáértő szakemberrel


Nem véletlen, hogy sok helyen hangsúlyozzák, mennyire fontos egy megbízható bérszámfejtőt találni a cégeknek. Ugyanis számos hátránya származhat egy vállalkozásnak abból, ha nincsenek megfelelően elvégezve az ezzel kapcsolatos feladatok. Vagyis a bérszámfejtés Győr környékén is elengedhetetlen. Hiszen a nem naprakész törvényi előírásoknak megfelelő elszámolás, egy esetleges szabálytalanság, a munkabérek, juttatások, egyéb díjak nem megfelelő, nem pontos vagy nem időben történő kifizetése, a szabadságok nem megfelelő elszámolása, a munkavállalói járulék, adó, illetve foglalkoztatói közterhek nem megfelelő, nem pontos vagy nem időben történő megállapítása mind hatalmas terhet róhatnak az adott cégre. Éppen ezért ha amire szüksége van az a bérszámfejtés Győr vonzáskörzetében, most a legjobb helyen jár, hiszen sok éves tapasztalattal, egy csapatként állunk az ügyfelek rendelkezésére. Hiszen ha egy vállalkozás vezetőjének nem kell aggódnia az ezzel kapcsolatos feladatok miatt, az mindig aranyat ér.


14 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page