top of page
Keresés
  • Helvetia Consulting Kft.

Az online könyvelés előnyei

Egy könyvelés – legyen szó kisebb vállalkozásról vagy akár egészen nagy cégről – akkor jó, ha mindig naprakész, átlátható és nyomon követető. Hiszen ezáltal akár minden percben tisztában lehet az aktuális kiadásaival, kintlévőségeivel kapcsolatban és nyomon követhetiazt is, mikor milyen gazdasági eseményen történnek a cél életében, milyen összegek érkeztek be és kerültek elutalásra. Az online könyvelés egyik nagy előnye az, hogy anélkül lehet teljesen képben az aktuális állapottal e téren, hogy fel kellene hívnia a könyvelőjét vagy el kellene látogatnia személyesen az irodába. Hiszen a virtuális adatok bárhonnan és bármikor elérhetők.

Az online könyvelés rengeteg előnnyel jár
Az online könyvelés rengeteg előnnyel jár

Mi mindent fed le az online könyvelés?


Gyakorlatilag minden olyan esemény beletartozik az online könyvelés kategóriájába, amely e téren a vállalkozás életével kapcsolatos. Vagyis többek között itt elérhetőek a havi, negyedéves és éves adóbevallások, a pénzügyi zárások, az éves beszámolók, de rendszerezetten megtalálja itt a szállítói számlák, a bank, a házi pénztár, valamint a tárgyi eszközök könyvelését is. Lehetőség van emellett e virtuális keretek között a kimenő számlák kiállítására és könyvelésére is.



Nincs szükség személyes találkozóra


Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy egy vállalkozás vezetőjének a naptárja igen telített, fontosnak tartjuk megkönnyíteni ilyen módon az életét az online könyvelés segítségével. Így ugyanis a legtöbb esetben nem szükséges az adott dokumentumokkal ellátogatnia az irodába minden alkalommal személyesen. Tökéletesen elég, ha azokat megkapjuk elektronikus formában, az eredeti példányt pedig megfelelő, biztonságos helyen tárolja.



Kevesebb adminisztráció


A havi jelentések és lekérdezések minden olyan adatot tartalmaznak, amelyek érdekesek lehetnek a vállalkozás szempontjából, így kényelmesen tájékozódhat ilyen módon az aktuális állapotokkal kapcsolatban.

Online könyvelés, nincs elfelejtett határidő
Online könyvelés, nincs elfelejtett határidő

Éjjel-nappal elérhető


Ha Ön csak késő este vagy kora reggel jut el odáig az időbeosztásában, hogy egy kicsit átnézze a könyvelést és megnézze, milyen kintlévőségei vannak, mit szükséges még elutalni és mi várható még az adott hónapban, erre lehetősége nyílik ilyenkor is. Hiszen az online könyvelés szolgáltatás éjjel-nappal, a nap huszonnégy órájában elérhető.



Nincsenek elfelejtett határidők


Egy megfelelően beállított online könyvelés rendszer nagy előnye nem csak a kényelmes adminisztráció és az átlátható virtuális adatok tárolása. Ugyanis ha arra van szükség, emlékeztetőt is küld egy közelgő határidővel kapcsolatban, legyen az befizetés, adóbevallás vagy egyéb olyan fontos fordulópont a hónapban, amelyet nem ajánlott elmulasztani.


A fentiekből láthatja, milyen sokféle előnye van annak, ha igénybe veszi az online könyvelés szolgáltatást és mennyire komoly mértékben képes megkönnyíteni az egy vállalkozó életét. Fontos azonban, hogy ezzel a feladattal megbízható könyvelő irodát bízzon meg, hiszen a virtuális térben is ugyanolyan fontos a szakmaiság, a precizitás és az odafigyelés. A Helvetia Consulting Kft. két évtized tapasztalattal a háta mögött vállalja az online könyvelés elvégzését is.

21 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page