top of page
Keresés
  • Helvetia Consulting Kft.

Adótanácsadás egyszerűen

Az adótanácsadás laikusként kusza hálózatok tárházának tűnhet még akkor is, ha az ember évek óta vállalkozó vagy cégvezető. Ez nem meglepő, hiszen az adótanácsadásnak van egy konkrét ügymenete, amely nem merül ki abban, hogy a szakember ránéz néhány dokumentumra és máris tudja a megoldást. Éppen ezért érdemes szakemberhez fordulni az ilyen jellegű feladatokkal. Sőt, ha mindezek mellett a többnyelvű könyvelés is része a szolgáltatásoknak, az külön jól jöhet.


Adótanácsadás szakmabelitől


A megfelelő tanácsadáshoz szükség van egyrészt az adótörvények ismeretére, de emellett ismerni kell a gazdasági életet szabályozó más törvényeket és rendeleteket is. Hiszen nem ritka, hogy egy adótörvény alkalmazása csak egy másik törvény megfelelő alkalmazásával együtt jöhet létre sikeresen. Mindezeken felül az adótanácsadás kulcsa a jogszabályok és eljárások közötti összefüggések átlátása is. Ehhez pedig már szükség van a könyvelés átlátásához is.


Milyen téren lehet számítani egy adótanácsadóra?


A legfőbb cél minden esetben az, hogy átlátható képet kapjon a cégét érintő adóügyekről. Ennek egy nagyon lényeges része az is, hogy az adott vállalkozást figyelembe vegyük annak tevékenységi köreivel, tulajdonosaival és alkalmazottaival együtt. Lehet szó társasági adóról, általános forgalmi adóról, személyi jövedelemadóról, vagy egyéb járuléknemekről segítünk ügyfeleinknek a nekik leginkább megfelelő megoldást megtalálni. Célunk, hogy megbízóink az általuk végrehajtott ügyletek adókövetkezményeivel tisztában legyenek, az ügyletek a legoptimálisabb adóteherrel járjanak számukra és így figyelmüket kizárólag a saját feladataik teljesítésére összpontosíthassák.


Nagy előny lehet a többnyelvű könyvelés


Amennyiben a cégtulajdonoson vagy a befektetők között van külföldi személy is, akkor számára nagy nehézséget okozhat a könyvelés áttekintése vagy az ezzel kapcsolatos kérdések megvitatása akkor, ha az egész folyamat magyar nyelven zajlik. Éppen ezért hatalmas segítség és nagyon jó megoldás lehet a többnyelvű könyvelés. Így a kimutatásokat és riportokat ő maga is egyszerűen átnézheti, ráadásul ha kérdése van, azzal is bátran fordulhat hozzánk. Ilyenkor minden ugyanolyan részletességgel történik ilyenkor is, mint magyar nyelven. Igény szerint készítünk többek között havi bontású eredménykimutatást, becsléseket, vezetjük a kifizetett adók összegét, az ezzel kapcsolatos várható kiadásokat, készítünk teljes körű kintlévőség listát, mérleget, de különböző elszámolásokat is. Vagyis a könyvelés angolul is minden olyan kört lefed, amely magyar nyelven is elérhető az ügyfelek számára. Ugyanakkor hatalmas segítség ez azok számára, akik nem beszélnek magyarul, hiszen a munka ezáltal sokkal gördülékenyebbé és egyszerűbbé tehető minden érintett számára.

Bátran fordulhat hozzánk társasági adóval, általános forgalmi adóval, személyi jövedelemadóval és egyéb járuléknemekkel kapcsolatban, de léteznek jogszabályi megfeleléssel kapcsolatos szolgáltatásaink is. Emellett vállalunk teljes körű adóhatósági ügyintézést is több éves szakmai tapasztalat mellett.
7 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page