top of page
Keresés
  • Helvetia Consulting Kft.

A bérszámfejtés Győr környéki vállalkozások számára is fontos!

A bérszámfejtés bizony minden cég életének fontos része, hiszen ha nincsenek megfelelően elvégezve az ezzel kapcsolatos feladatok, könnyen komoly gondokkal nézhet szembe az adott vállalkozás. Sok gond ered abból, hogy sokan nem is tudják, mi mindent takar a bérszámfejtő elnevezés, hiszen e munkakör számos izgalmas feladatot rejt magában. Amellett ugyanis, hogy a munkabérekkel és a kifizetésekkel foglalkozik, számos más dolog is ide sorolandó. A bérszámfejtés Győr városában is az összetett feladatkörök közé tartozik.


Bérszámfejtés Győr városában és vonzáskörzetében

A bérszámfejtés elképesztően fontos része egy cég életének függetlenül attól, hogy mivel foglalkozik és mi a fő profilja. De mégis mi tartozik egy bérszámfejtő feladatai közé? Egy ilyen szakember a munkabérekkel és kifizetésekkel kapcsolatos feladatokat lát el, számos egyéb is a feladatai közé tartozik. Ő felel ugyanis többek között például a tagi jövedelmekért, megbízási díjakért, munkabérek számfejtéséért, de hozzá tartoznak a letiltások, a levonások és az adókkal, járulékokkal kapcsolatos teendők is.


Továbbá nem maradhat ki a sorból a betegszabadságokkal, táppénzekkel, jutalmakkal, prémiumokkal kapcsolatos feladatkör sem. A bérszámfejtő foglalkozik ezeken felül a munkáltatót vagy kifizetőt terhelő fizetési kötelezettségekkel, legyen az például szociális hozzájárulási adó vagy éppen szakképzési hozzájárulás, ahol figyelembe kell vennie a különböző kedvezményeket is. A tevékenységi köre fedi továbbá a fizetési jegyzékek, aláíró listák, utalási jegyzékek készítését is, összesítők összeállítását, a béreket érintő adók, járulékok és egyéb fizetési kötelezettségek tekintetében, továbbá bevallások készítését az adóhatóság felé.


Ezzel pedig még nincs vége a sornak, hiszen az egészségbiztosítási ellátásokra vonatkozó igénylések elkészítése, a munkáltatói igazolások kiadása, a foglalkoztatottak ki- és beléptetése, a kilépő dolgozók elszámolását és bizonylataik elkészítése, valamint a folyamatos tájékoztatás a bérszámfejtést érintő jogszabály változásokról mind az ő feladatait gyarapítják.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett a gyakori tévhit mellett sem, hogy sokan keverik a bérszámfejtés és könyvelés feladatait, egyként tekintenek rájuk. Pedig ez két teljesen különálló szakterület. A legjobb példa erre, hogy ha a vállalkozást érintő könyveléssel, adózással, számlákkal, bizonylatokkal kapcsolatban szeretnénk ügyeket intézni, akkor a könyvelőt kell felkeresni, azonban ha a munkavállalókat érintő feladatokról van szó, akkor bérszámfejtőre van szükség.


Bérszámfejtés Győr környékén, hozzáértő szakemberrel

Nem véletlen, hogy sok helyen hangsúlyozzák, mennyire fontos egy megbízható bérszámfejtőt találni a cégeknek. Ugyanis számos hátránya származhat egy vállalkozásnak abból, ha nincsenek megfelelően elvégezve az ezzel kapcsolatos feladatok. Vagyis a bérszámfejtés Győr környékén is elengedhetetlen. Ehhez pedig most a legjobb helyen jár, hiszen a nálunk dolgozó szakember sok éves tapasztalattal áll, egy csapatként az ügyfelek rendelkezésére.

8 megtekintés0 hozzászólás

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page