top of page
Keresés
  • Helvetia Consulting Kft.

5 dolog, amit a könyvelés világáról tudni érdemes

Egy vállalkozásnak szüksége van könyvelőre, ez nem kérdés. Hiszen nincs olyan kicsi cég, ahol ne kellene a zökkenőmentes működéshez legalább egy ilyen szakemberre. Ám a másik oldalon állva jó tisztában lenni azzal, milyen munkával is jár a könyvelés és mit érdemes tudni erről a világról. Lássuk, miről is van szó!

1. A könyvelés minden vállalkozás egyik alappillére


Ez alapjaiban elvitathatatlan, függetlenül attól, hogy egy egyszemélyes egyéni vállalkozásról, egy családi berkeken belül működő cégről vagy egy nagyvállalatról van szó. Természetesen a munka mennyisége és típusa más minden ilyen esetben, azonban általánosságban elmondható, hogy számos olyan dolog van e téren, amellyel fontos naprakésznek lenni. Hiszen a mulasztások akár komoly szankciókat is vonhatnak maguk után. Mivel a könyvelés és az ezzel kapcsolatos szolgáltatások világa igen összetett, nagyon fontos egy megfelelő szakemberre bízni ezeket a feladatokat.


2. A könyvelés bizalmi munka


Kapcsolódva az előző gondolathoz, fontos hangsúlyozni azt is, mennyire fontos a bizalom a vállalkozó és a könyvelő között. Hiszen amikor valaki egy könyvelőre bízza cége ügyeit, akkor onnantól kezdve láthatja az összes bevételt és kiadást, a munkavállalók adatait, az időben elvégzett és késett kifizetéseket és egyéb más tényeket, tranzakciókat is.


3. A könyvelés nagyon összetett feladat


Bár sokan gondolják úgy, hogy a könyvelés alapvetően egysíkú és főként a pénzügyek kézben tartását jelentő feladatkör, ennél jóval többről van szó a gyakorlatban. Ide tartozik ugyanis például a legújabb rendeletek, szabályozások ismerete, a könyvelő feladata a főkönyvi leadás, rajta múlik a bérek megfelelő módon történő kifizetése, ő vezeti a nyilvántartásokat és az ő feladatkörébe tartoznak a személyi jövedelemadó bevallásokkal kapcsolatos tennivalók is. Ez pedig megfelelő szakértelem és odafigyelés nélkül lehetetlen. Mindez pedig kiegészül a HR osztállyal való együttműködéssel, a cégvezetők munkájának támogatásával is.


4. Megbízható könyvelő iroda Győr városában


Egy könyvelő iroda Győr városában aranyat ér, hiszen ha a fentieknek eleget tud tenni egy megbízható és tapasztalt szakember gárda, az hatalmas segítség vállalkozóknak és cégvezetőknek egyaránt. A Helvetia Kft. mögött már húsz év tapasztalat áll, vagyis ez a könyvelő iroda Győr szívében régóta bizonyít már. Szolgáltatásaik közé tartozik többek között az induló vállalkozások számára nyújtott segítség, de segítő kezet nyújtanak akkor is, ha valaki elégedetlen a jelenlegi könyvelő munkájával vagy éppen nem boldogul egyedül az ezekkel kapcsolatos feladatokkal.


5. Könyvelés és egyéb szolgáltatások


Ez a könyvelő iroda Győr vonzáskörzetében az alap feladatok mellett számos más téren is segítséget nyújt, ugyanis a szolgáltatások közé tartozik például a pályázati tanácsadás is, így a saját cégével kapcsolatban személyre szabott lehetőségeket kaphat az aktuális lehetőségeket illetően. Otthon vannak emellett a jogi-és adóügyekben is, amely terén szintén tudunk tanácsokkal szolgálni ha úgy érzi, hogy elveszett a szabályok útvesztőjében. Sőt, minderre nem csak magyarul van lehetőség, így a külföldi partnerekkel sem akadály a közös munka.

20 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page