top of page
Keresés
  • Helvetia Consulting Kft.

5 dolog, amit a könyvelés világáról tudni érdemes

A könyvelés világa sokak számára bonyolult, összetett és ijesztő. Ám nincs is arra szükség, hogy mindenki értsen az ezzel kapcsolatos feladatokhoz. Ugyanakkor vállalkozóként és magánemberként is jó tisztában lenni néhány, a szakmát érintő ténnyel. Ezeket gyűjtöttük most össze.


1. Nélkülözhetetlen a könyvelés a legkisebb vállalkozás esetében is


Ha valakinek vállalkozása van, – legyen egy egyéni vállalkozás, családi biznisz vagy egy nagyvállalat – akkor nem kérdés, hogy a stabil alap biztosításához elengedhetetlen a könyvelés. Hiszen számos olyan dolog van e téren, amellyel fontos naprakésznek lenni, a mulasztások pedig akár komoly szankciókat is vonhatnak maguk után. Ugyanis ha a könyvelés nincs rendben, alapjaiban dőlhet meg egy cég stabilitása.


2. Érdemes kiszervezni a feladatokat


Mivel a könyveléssel kapcsolatos szolgáltatások világa igen összetett, nem kérdés, hogy mindenképpen szükség van az ehhez tartozó feladatok elvégzéséhez egy megfelelő szakemberre. Hiszen az ő munkájának szerves része az új szabályozások ismerete, a főkönyvi leadás, a bérek kifizetése, a nyilvántartások, de még a személyi jövedelemadó bevallásokkal kapcsolatos tennivalók elvégzése is. A mi célunk az, hogy ne csak naprakészen tartsuk a dokumentációt, de szeretnénk, ha Ön is átlátná a teljes folyamatot anélkül, hogy idegeskednie kellene vagy órákat görnyedne a papírkupacok felett és az ezzel járó stressz elvonná a figyelmét a munkájáról. Támogatjuk a cégvezetők, könyvelők munkáját, valamint együttműködünk a humán erőforrás területtel is ha arra van szükség. Ugyanis ha a könyvelés nincs rendben, alapjaiban dőlhet meg egy cég stabilitása, legyen szó egyszemélyes egyéni vállalkozásról vagy számos embert foglalkoztató nagyvállalatról.



3. Könyvelés Győr vonzáskörzetében angolul is


Amennyiben a cégtulajdonoson vagy a befektetők között van külföldi személy is, akkor számára nagy nehézséget okozhat a könyvelés áttekintése vagy az ezzel kapcsolatos kérdések megvitatása akkor, ha az egész folyamat magyar nyelven zajlik. Éppen ezért hatalmas segítség és nagyon jó megoldás, ha a könyvelés angolul is elérhető. Így a kimutatásokat és riportokat ő maga is egyszerűen átnézheti, ráadásul ha kérdése van, azzal is bátran fordulhat hozzánk.


4. Lényeges a komoly szakmai tapasztalat


Ahogy a fentiekből is látható, egyáltalán nem mindegy, kire bízza a könyveléssel kapcsolatos feladatokat. Irodánk már két évtizede vállal könyvelési feladatokat, vagyis igen komoly szakmai tapasztalattal rendelkezünk és gyakorlatilag nincs olyan eset, amivel ne találkoztunk volna. Elérhető nálunk továbbá induló vállalkozások számára a könyvelés Győr városában, de bátran fordulhat hozzánk abban az esetben is, ha éppen váltana.


5. Nem csak könyvelés


A könyvelői feladatok mellett tudunk segíteni pályázati tanácsadás területén is, így mindig naprakész lehet az Ön cégére vonatkozó lehetőségek terén, de otthon vagyunk a jogi-és adóügyekben is, amely terén szintén tudunk tanácsokkal szolgálni.


19 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page