top of page
Keresés
  • Helvetia Consulting Kft.

3 dolog, ami a könyvelés világáról tudni érdemes

Egy vállalkozás vezetőjeként – legyen az akár egy egyszemélyes egyéni vállalkozás vagy egy cégóriás – mindig hatalmas dilemmát jelentenek a könyveléssel kapcsolatos feladatok. Hiszen az ilyen jellegű tevékenységek a legtöbb esetben a tulajdonosnak nem vágnak profilba, így mindenképpen szakember segítségét kell kérni. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük, mi mindent érdemes tudni a könyvelés világáról.


1. A megfelelő könyvelés elengedhetetlen a hosszú távú, zökkenőmentes cégműködéshez


Legyen az kisebb vagy nagyobb cég, egyéni vállalkozás vagy családi biznisz, mindenképpen fontos annak zökkenőmentes működéséhez a precíz könyvelés. Ennek pedig nagyon fontos alappillér, hogy legyen a háttérben egy megfelelő könyvelő iroda. Hiszen számos olyan dolog van e téren, amellyel fontos naprakésznek lenni, a mulasztások pedig akár komoly szankciókat is vonhatnak maguk után. Mivel a könyveléssel kapcsolatos szolgáltatások világa igen összetett, éppen ezért nagyon lényeges egy megfelelő szakemberre bízni ezeket a feladatokat. Hiszen az új szabályozások ismerete, a főkönyvi leadás, a bérek kifizetése, a nyilvántartások, a személyi jövedelemadó bevallásokkal kapcsolatos tennivalókat mind teljes embert kívánnak, megfelelő szakértelemmel.


2. Színes munkakör a könyvelés


Sokan azt gondolják, hogy egy könyvelő csak a kimenő és bejövő számlákkal foglalkozik, valamint a béreket számolja ki, ám ennél jóval többről van szó. Hiszen nem elég egyszerűen csak naprakészen tartani a dokumentációt, de lényeges a cégvezetők, könyvelők munkájának támogatása, valamint a humán erőforrás területtel való együttműködés is. Ugyanis ha a könyvelés nincs rendben, alapjaiban dőlhet meg egy cég stabilitása, legyen szó egyszemélyes egyéni vállalkozásról vagy számos embert foglalkoztató nagyvállalatról.


3. Megbízható könyvelő iroda Győr városában


A hátunk mögött már húsz év tapasztalat áll, amely által mára a könyvelés Győr vonzáskörzetében a specialitásunkká vált. Vagyis igen komoly szakmai tapasztalattal rendelkezünk és gyakorlatilag nincs olyan eset, amivel ne találkoztunk volna. Vállalunk induló vállalkozások számára könyvelést Győrben, de bátran fordulhat hozzánk abban az esetben is, ha eddig egyedül próbálkozott eligazodni ebben a világban vagy esetleg elégedetlen a jelenlegi könyvelőjével és év közben váltana. Mindezeken felül tudunk segíteni pályázati tanácsadás területén is, így mindig naprakész lehet az Ön cégére vonatkozó lehetőségek terén, ráadásul mindezt nem csak magyar nyelven. Így biztosan nem marad le egyetlen nyitott lehetőségről sem, amely segítségével fejlesztheti a vállalkozását. Otthon vagyunk emellett a jogi-és adóügyekben is, amely terén szintén tudunk tanácsokkal szolgálni ha úgy érzi, hogy elveszett a szabályok útvesztőjében.


Ha szeretne a vállalkozása tevékenységére koncentrálni, kiteljesedni abban amiben igazán jó és nyugodt lenne végre a könyvelési háttérmunka felől, keressen minket bizalommal. Egy könyvelő iroda Győr városában cége biztonságát jelentheti.




15 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page